Lekker naar Terschelling - 19 augustus 2025- dag 4 - Oosterend, Terschelling
19 augustus 2025 - Oosterend Terschelling, Nederland
Bij het teruglezen van het verslag van gisteren zag ik dat Marja in de tweede alinea vier keer het woord snel had gebruikt. In relatie tot mijn persoontje was dat al zelden een toepasselijk bijwoord, behalve misschien bij het bridgen, als in ‘te snel (bij)gespeeld’. Naarmate de jaren vorderen zal die kwalificatie steeds zeldzamer worden en in het verslag van vandaag gaat het woord ook verder niet voorkomen.
De nacht was heerlijk rustig, zeker in vergelijking met de binnenstad van Groningen vorige week toen het KEI-week was. De enige lawaaischopper in Oosterend is de haan van de buren, maar die hield zich aardig koest vanmorgen vroeg. Marja had hem zelfs helemaal niet gehoord en informeerde via Whatsapp bij Titia of hij dood was. Dat blijkt niet het geval en Titia meldde dat de haan in kwestie een persoonlijkheidsstoornis heeft en soms overdag ook hysterisch is. Na een paar dagen wen je volgens haar wel aan de ochtendrituelen van het beest. Vanwege de weldadige rust zaten we pas om kwart over negen geheel uitgeslapen aan het ontbijt.
Vorige week verheugden we ons op basis van de lange-termijn weersverwachting op een paar dagen zon, strand en lekker zwemmen in de Noordzee (wel opletten voor muien..). Gisteravond bleek de weersverwachting voor vandaag drastisch te zijn aangepast. Een groot veld met laaghangende bewolking zou vanochtend het Waddengebied bereiken en daar zou zelfs een spatje regen uit kunnen vallen. Verder NNO-wind, krachtje vier, en hooguit 20 graden. Bummer. In praktijk viel het met die bewolking best mee, maar een middagje strand was alleen weggelegd voor de diehards. Wij beperkten ons tot een rondje op de fiets door de duinen op weg naar de Jumbo in Formerum en langs het Wad weer terug. De natuur in de duinen is op het ogenblik prachtig: de heide staat vol in bloei en omdat het niet al te droog is geweest zijn er nog veel meer kleurrijke bloemen te bewonderen (zie de foto’s).
Terschelling bleek vandaag inderdaad het koudste plekje van Nederland, dus later vanmiddag hebben we ons beperkt tot een korte wandeling naar het Wad (met Nordic walking stokken red ik wel een paar km). Het appartement van Chris & Titia is een heerlijk plekje, dus we vermaken ons sowieso prima hier. Of dat in zee zwemmen er nog van gaat komen zal de rest van de week leren.
23 km gefietst.

Ik duim voor jullie!