Lanzarote, here we come - dag 6 - 26 maart 2026 - Casa Mélian, Playa Blanca, Lanzarote
26 maart 2026 - Playa Blanca, Spanje
Henk en ik wilden vanochtend vroeg naar Pasteleria Damien om brood te halen en alweer werden we door Google naar winkelcentrum El Rubicon gestuurd - en alweer zonder resultaat. Geen enkele bakkerij te vinden daar. Dan maar wat brood bij de supermarkt gehaald. In de villa hadden Albert en Astrid het ontbijt al grotendeels voorbereid. Ik slachtte twee avocado’s en maakte de aardbeien schoon, toen zaten we alweer aan een rijkgevulde tafel. We proefden ook allemaal van de flinke papaya die Henk gisteren met het schepnet van het zwembad uit de boom heeft gevist.
Het wordt vandaag een bewolkte dag en daar stemmen we de activiteiten op af. Henk en ik willen kijken waar we voor morgen een fiets kunnen huren; dat lukte bij Planet E-bike. Thuisgekomen namen Albert en Astrid de auto van ons over, zij gingen richting La Geria om het huis van Omar Sharif en de op de zwarte lava gebouwde wijngaarden te bekijken. Wij bleven thuis en waren lekker lui. Om vier uur kwamen we toch in actie, want onze bijdrage aan het avondeten, deze keer niet in een restaurant, was het maken van een salade, dus we moesten weer naar de Super Dino Express in het winkelcentrum.
Toen Albert en Astrid thuiskwamen, hadden zij nog niet het gegrilde kippetje bij zich dat ze hadden beloofd: de kippenboer was dicht. Albert en Henk gingen later dus nog eens op pad voor vers geroosterde kip, maar kwamen thuis met twee koude exemplaren uit de supermarkt. Even opgewarmd in de oven en met een glaasje Crémant de Bordeaux erbij, waren ze toch lekker. Een voordeel van thuis eten is dat je daarna veel tijd hebt om te kaarten. Wie weet lukt het vandaag om na het bridgen ook het schone kaartspel bonken te proberen.

Groetjes Carli en Jaap
Groeten, ook aan Astrid en Albert van Agnes & Wubbo
Morgen lekker fietsen, ik hoop het!